subota, 29. studenoga 2014.

VILA KAO ŽIVOTNI POZIV ILI KAKO ŽIVJETI U BAJCI 24 SATA NA DAN?

Nevjerojatno je koliko me inspiriraju tople priče o ljudima koji su ostvarili svoj životni san i žive svoj život kako bi drugima služili uljepšavajući im njihov. Neki od njih koji doslovce žele živjeti u bajci, odabiru poziv glumca i na taj način žive različite živote. Meni je neobična priča iz američkog grada Ely iz Minnesote o djevojci - vili. Vili u ljudskom obličju. 
Izvor: facebook stranica Twig the fairy

Njezino je ime Kathy Gfeller koja je čitav svoj život živjela u svom čarobnom svijetu mašte. No, kako živi i u stvarnom svijetu trebala je svoja tumaranja beskrajnim prostranstvima i istraživanja okolnih šuma i šumaraka zamijeniti nečim manje maštovitim kako bi preživjela u našem svijetu. Iz tog je razloga odlučila studirati umjetnost i kiparstvo na sveučilištu Mankato State. Nakon što je diplomirala razmišljala je o tome što bi mogla raditi, a da u tome uživa i da može plaćati račune. Sve je krenulo naizgled slučajno. Kathyni prijatelji tijekom studija radili su na renesansnom festivalu i nagovorili ju da im se pridruži na audiciji u kojoj su tražili likove kako bi ih utjelovili u bajci. Naravno, ulogu je dobila, no nije u potpunosti bila zadovoljna onim što su joj namijenili. Pojam vile u koju su je pretvorili bila je daleko od onog kako ih je ona zamišljala. 

Izvor: facebook stranica Twig the fairy
Iduće se godine vratila i rekla im kako bi željela utjeloviti lik iz bajke koju je oduvijek tražila kao dijete. Tako je nastala nadaleko poznata čarobna Twig Oaklyn Flewinia Thistlebottom, nadaleko poznata kao Twig the Fairy.  Twig, što znači grančica, sramežljiva je, nevina, nestašna, bajkovita, zaigrana žena - vila. Djecu očarava svojim plesom i sviranjem panove frulice. Ime Twig je odabrala zato što se osjećala poput malene šumske vile koja obožava prirodu, a željela je ujedno da ime bude super slatko.  Prvi puta sam naletjela na njenu web stranicu prije pune četiri godine i od tada pratim njen rad. Na žalost, nisam imala prilike posjetiti ni jedan od festivala na kojima se pojavljuje, ali redovito pratim sve što se o njoj pojavi na youtube, njenoj web i facebook stranici. 

Izvor: facebook stranica Twig the fairy
Na renesansnim festivalima stidljivo gleda svoju publiku, svira im svoju panovu frulicu, pleše, djevojčice i dječake dariva kamenčićima i sličnim sitnicama, posipa ih vilinskim prahom i fotografira se s njima. Nikada ne govori, a kada su ju u jednom intervjuu pitali zašto, odgovorila je kako bi na taj način oduzela puno čaroliji i mističnosti koju oko sebe stvara. Tako ostavlja prostor publici koja na taj način postaje kreativnija. Često ističe koliko su djeca prekrasna i koliko divnih priča o sebi čuje iz njihovih usta. Naravno, bilo je i neugodnih situacija kada bi pijani pojedinci zaključili kako je super nabacivati se jednoj vili i obraniti se od njih mogla je samo glasnim sviranjem, bacanjem prašine ili bijegom. Srećom, takve su situacije izuzetno rijetke. Puno je više prekrasnih, toplih priča. Uz pomoć Twig, Kathy je pronašla svoj životni cilj, svoju ulogu u svijetu, prekrasna iskustva, nevjerojatne tople ljudske priče i divne prijatelje.

Izvor: facebook stranica Twig the fairy
Danas, u svojoj 32 godini postigla je puno više nego što je zamišljala na početku svoje avanture kao vila. Osim kao vila okušala se i u ulozi sirene. Objavila je prekrasne slikovnice koje možete pronaći u njenoj web trgovini, ima svoju web stranicu, puno ljudi i djece koji prate i cijene njen rad putem facebook stranice. I... najvažnije od svega: sretna je i svojim pozivom uljepšava život mnoge djece i odraslih! 

Živjeti u bajci (ipak) je moguće! :)   

 

Nema komentara:

Objavi komentar