ponedjeljak, 6. listopada 2014.

ŠARENA KUĆICA IZ BAJKE

Veeelika kutija, savršena za kućicu iz bajke
Prije malo više od mjesec dana na poslu mi je za oko zapela jedna poveća kutija. Pitala sam da li ju mogu uzeti i nakon što sam dobila zeleno svjetlo odvukla sam ju doma uz začuđene poglede kolega.

Kutija je idealne veličine za izradu jednostavne kućice. Savršena aktivnost za našeg malca kojem je  u posljednje vrijeme omiljena zabava uvlačiti se u kofere, skrivati se u ormarima ili igrati se tako da preko čitavog dnevnog boravka razvučemo plahte koje "glume" šator.

Za izradu ove kućice potražila sam ono što već imam u kući:

  1. gore već spomenutu veliku kartonsku kutiju
    Pez bomboni i sok su neizostavni u izradi kućice
  2. jedan malo veći komad kartona
  3. dvije role šarenog papira za zamatanje poklona
  4. bijelo ljepilo za drvo
  5. široku ljepljivu traku poznatiju kao selotejp
  6. škare
  7. nožić
"Fasada" na jednoj strani i montiran krov
Izrada: Kutiji smo zalijepili stranice koje će biti fiksne. Od komada kartona načinili smo krov koji smo fiksirali na vrh kutije koju smo okrenuli okomito. Sve smo stranice oblijepili šarenim papirom za zamatanje poklona (maleni je ovdje bio od ogromne pomoći, sve je upute pažljivo slijedio i sve smo završili u tren) Zatim smo oblijepili krov. Prva ideja je bila da sami napravimo crijep, no nakon što smo ih obojili tek dva, shvatili smo da će nam za sve trebati cijela vječnost, a neće ni pasati uz "fasadu", pa smo potražili papir s drugim uzorkom.
Ideja od koje smo odustali
Budući da je koncentracija pomalo popuštala, a želja za igrom u vlastitoj kućici bivala sve veća, požurili smo oblijepiti rubove ljepljivom trakom kako bi ih zaštitili od habanja. Na koncu sam izrezala prozor, zalijepili ga selotejpom i krenuli s unutarnjim uređenjem. No, više nije bilo šanse odugovlačiti, tako da smo se bacili na igru, a uređenje će pričekati neke druge dane. Do tada, unutra smo ubacili dva jastuka i uživali!  Kako vam se čini?
Kućica iz snova spremna za useljenje
Pozdrav iz novog stana :)

Nema komentara:

Objavi komentar