petak, 28. veljače 2014.

FAŠNIK PO KOPRIVNIČKI

Iako mi svi volimo maškare bez obzira na dob, nekako imam dojam da su Podravci u tom pogledu poprilično "stisnuti". Kao da se ne znaju opustiti, kao da ne znaju feštati. (a znam da to nije istina).
Pikaču hita prema centru grada
Možda je tome razlog što sam odrasla na Kvarneru koji čitavu godinu živi za karnevalske dane, a kod nas se uglavnom sve svodi na dječje povorke vrtićaraca, osnovnoškolaca, povorke umirovljenika i tek poneku zalutalu grupu koja je uglavnom ovdje u gostima.
Čitajući stare dnevne novine, zbornike i štiklece primijetila sam da fašnik u Koprivnici ima vrlo dugu tradiciju i vrlo zanimljive običaje vezane uz obilježavanje fašničkih dana. Osim toga, ovaj je vid zabave ovdje bio vrlo raširen i vrlo popularan.
Uvijek se nađe kreativnih maškara. Nama je pažnju privukao ovaj Superpas!
Danas se uglavnom svodi na zabave zatvorenog tipa, dok centralna proslava na trgu traje tek nekoliko prijepodnevnih sati uz zbrkanu organizaciju i (pre)glasnu muziku, tako da se do vremena ručka (već) svi povlače svojim kućama.  No, unatoč svemu na trenutke bude zabavno, a pojedinci plijene pažnju kreativnošću i odličnim smislom za zabavu, tako da ga ne propuštamo.

Nema komentara:

Objavi komentar