četvrtak, 20. veljače 2014.

ČOVJEČULJCI OD SLAMČICA

Potrebni materijal
Želite li ispuniti dosadne dane kada rano pada mrak zabavnim aktivnostima bez televizije i kompjutera, ovo može biti jedan od zgodnih prijedloga. Čovječuljci od slamčica zahtijevaju malo vremena za izradu, a kasnije se mališan još danima može igrati svojim kreacijama. 

Osim što je izrada čovječuljaka sama po sebi zabavna, odlična je za vježbanje fine motorike. Ne zahtjeva veliku vještinu, a pruža zabavu. Osim toga, izvrsna je za poticanje mašte, jer izborom materijala dijete i vi možete kreirati likove koje samo mašta može stvoriti. Hobi žice su tako mekane i zabavne!

Za izradu čovječuljaka od slamčica potrebne su vam hobby žice (mogu i obične), slamčice, škare i velike i male drvene perle. Ako nemate perli , možete upotrijebiti plastelin, glinamol ili kaširati papir. Uzmete 4 hobby žice (boju odaberite po želji). Za izradu nogu čovječuljka potrebujete jednu žicu koju trebate presaviti na pola. Kada presavijete žicu, ovijte jednu polovicu oko druge kako bi se spojile, a nakon toga podijelite žicu na tri dijela: dvije noge i srednji dio. 
Nizanje perli

Nizanje slamčice
Za izradu tijela potrebna vam je jedna žica.
I ovu žicu trebate prasaviti na pola, no ovu žicu ne uvijate u potpunosti, već na jednom i drugom kraju ostavite mjesta kako bi spojili noge i kasnije ruke s ostatkom tijela. Srednji dio žice ukrasite perlama. Na mjesto ruku i nogu provucite dva komada slamčice (jedan malo kraći, drugi malo duži), kako bi dobili zglob. Isto tako napravite i s nogama. Na vrhu postavite veliku perlu. Na toj perli možete nacrtati oči i usta, ali i zalijepiti vunu (kosa). Sve ovisi o vašoj i dječjoj mašti.

Čovječuljak spreman za igru


Nema komentara:

Objavi komentar