subota, 4. veljače 2012.

JUPIIII! POSTALA SAM.... ČUVARICA DJETINJSTVA

Da, mama sam. I, da... čuvam svoje najmilije i najdraže zlato. I da ga netko samo malo krivo pogleda... jako bi se ružno proveo! No, osim što sam čuvarica (i mazilica, gnječilica, domaćica, čuvalica, i još štošta...) svog mališana, postala sam i ponosna Čuvarica djetinjstva drugih mališana! I tako sam sretna zbog toga!!!!
Zahvalnica prednja strana
Divna kampanja “Čuvari djetinjstva” bavi se aktivnostima i programima koje humanitarna organizacija UNICEF provodi u našoj zemlji, kao i za pomoć koja se prikuplja u kriznim situacijama u svijetu. O UNICEF-u ovdje nemam potrebe puno pisati jer vjerujem kako ne postoji osoba koja nije čula za njih. No, ne znam koliko ste upoznati s njihovom kampanjom. Dakle, kampanja "Čuvari djetinjstva" osmišljena je kao oblik prikupljanja novca direktnom komunikacijom s volonterima koji na javnim mjestima prezentiraju programe i aktivnosti ove organizacije, te potiče svijest o potrebi pomaganja djeci. 

Moja priča o tome kako sam postala čuvarica djetinjstva krenula je posve slučajno. Bila sam na jednoj od manifestacija i šetajući između štandova i pozornica naletjela sam na djevojku koja je nešto nudila. Mislila sam da je jedna od onih napornih prodavača nekih nepotrebnih proizvoda i usluga, tako da sam ju pokušala sam izbjeći i nekako ju zaobići. No, pogledi su nam se sreli i ona se toliko široko osmjehnula, čak i očima, tako da sam zastala i poželjela poslušati što mi ima za reći. U svom podebljem fasciklu imala je gomilu materijala i onako, s nogu, pokušala mi je što kraće i zanimljivije objasniti akciju "Čuvari djetinjstva". Pritom mi se, pomalo tužno požalila kako je gotovo nitko ne želi saslušati. Kada mi je sve potanko objasnila pitala sam kako i na koji način se mogu osobno uključiti, tada mi je objasnila kako oni ne uzimaju gotovinu, već imaju prijavnice preko koje se možete upisati, te vam novac svakog mjeseca skidaju s vašeg računa putem trajnog naloga u banci. Vi sami određujete iznos koji mjesečno želite izdvajati, a prekinuti možete u bilo kojem trenutku. Osim toga, ako se dogodi da na računu određenog mjeseca nemate ništa, tada vam se ne skidaju novci, već se taj mjesec preskače. Na koncu, zaista se u ovu akciju možete uključiti ama baš svi jer, ako se ne varam, najmanji mogući mjesečni iznos iznosi tek 5,00 kuna! Tog se novca mogu odreći čak i školarci od svog džeparca. Čak i toliko malom gestom možemo učiniti puno, a dobiti još puno više! 
Stoga, kada slijedeći puta budete u šetnji gradom i naiđete na djevojke i mladiće koji promoviraju UNICEF, zastanite i poslušajte što vam imaju za reći. Svi su divni i simpatični, a bit će im drago što ćete ih saslušati.   

Zahvalnica stražnja strana
Želite li se uključiti, a kako to po Murphyevom zakonu to obično biva, njihovih volontera na vidiku ni za lijek, to možete učiniti posjetom na njihove službene stranice. Tamo možete pročitati i o njihovim drugim odličnim akcijama i programima. Poput:  Prve 3 su najvažnije!, Prve 3 su još važnije!, Stop nasilju među djecom, Svako dijete treba obitelj, Zajedno od početka, Škole za Afriku i mnoge druge... Kliknite na ovaj link za informacije o radu UNICEF-a u Hrvatskoj, na ovaj link želite li se pridružiti, volontirati i pomoći na neki drugi način, a ovdje želite li odmah donirati
Plakat za crtić 5 legendi (Rise of The Guardians)

Uključite se odmah i postanite sretan i ponosan "Čuvar djetinjstva" (baš gordo zvuči). Podsjeća me na crtić 5 legendi.... Pa, ako ga niste pogledali... škicnite! Oooodličan je! 

Nema komentara:

Objavi komentar