subota, 18. veljače 2012.

ZVJEZDANA KOČIJA

Zvjezdana kočija sprijeda
Slikovnicu Zvjezdana kočija napisale su koprivničke književnice Anica i Maja Gjerek. Mama i kćer. Prekrasno mi je to što su većinu svojih objavljenih djela radile u tandemu. One svojim životom, stvaralačkim radom i izborom tema o kojima pišu žive obitelj koja im je izuzetno važna. 

Njihovo izražavanje je prekrasno, lirsko, poetično. Čak i njihova proza zvuči profinjeno s pomno odabranim riječima.

Jako sam radosna i ponosna što u svojoj kućnoj knjižnici imam velik broj njihovih prekrasnih djela koja nadahnjuju i čine našu svakodnevnicu ljepšom. 

Anica i Maja često pišu obraćajući se najmlađima i za svoj su rad primile velik broj nagrada.

Priča za djecu Zvjezdana košulja počinje ovako: "Legenda kaže da su kočije kojima se najdalje i najbrže može stići, Zvjezdane kočije. Njih pokreće anđeo sa zlatnim uzdama u ruci, a nose ih Svjetolost, Vjetar, Sunce i Mjesec. To su ati koji vuku Zvjezdanu kočiju - Providni, Zlatni, Srebrni i Dijamantni konj. Svaki od njih raspoznaje se po jednoj od osobina. Vjetar po brzini, Svjetlost po snazi, Mjesec po lakoći, a Sunce po izdržljivosti. Kočija je uvijek spremna, a vrata na njoj otvorena i prima svakog tko odgovori na anđelovo pitanje. To je pitanje tajno i važno, najvažnije od svih pitanja, jer anđeo postavlja putniku pitanje o njegovu srcu."
Zvjezdana kočija straga

Nastavak pronađite sami. Samo ću vam otkriti da mališani jako vole ovu divnu, toplu priču i krasne ilustracije nadarenog koprivničkog umjetnika, poznatijeg kao pjevača grupe Angry cows, Dalibora Kos. Slikovnica je izašla u nakladi Karista, u Zagrebu 2007. godine.   



Nema komentara:

Objavi komentar