ponedjeljak, 1. listopada 2012.

Mama koja u kuhinji čuda stvara

Mame uglavnom vole kuhati za svoje najdraže, ali ova je mama svoju strast dovela do savršenstva. Kako je nekoliko godina živjela u inozmstvu, svoju nostalgiju za rodnim krajem lječila je spremajući ukusne kolače, jer obožava slatko iako bi se to uopće ne bi reklo. Osim toga, primijetila je, da osim ukusom plijene i izgledom, a nestali bi za tren oka. Stoga ih je poželjela nekako sačuvati od zaborava, pa se uhvatila fotoaparata. Ubrzo zatim, shvatila je da joj fotografiranje predstavlja zadovoljstvo i da uživa u kreiranju zanimljivih motiva. Na koncu je svoja dva velika hobija stopila u jedan kroz pisanje bloga posvećenog hrani koji je počela pisati još davno, prije četiri godine. Od tada je surađivala s jednim kulinarskim časopisom, te je dobitnica mnogih nagrada na foto natječajima food blogera diljem svijeta. Njeno ime je Jasenka Modrušan Petek i autorica je izvrsnog bloga Sweet corner kojeg je zapazio i Jutarnji pa je od nedavno dio njihovog bloga Dobra hrana.

Silno sam ponosna na to jer ju i osobno poznam i kao prijateljicu čija je baka živjela u mjestu u kojem sam odrasla, ali i kao kolegicu s kojom sam dijelila studentske klupe u Iki kod Opatije na fakultetu tada znanom kao Hotelijerski fakultet ili popularni HF. Zgodno je da se njen hobi i njena ljubav prema hrani isprepliću i privatno i profesionalno jer osim što uživa uređujući svoj blog radi u jednom zagrebačkom hotelu na poslu koji naprosto obožava. Kako sama kaže:
"Nažalost, vrijeme mi je glavni neprijatelj, jer mi ne dozvoljava da se više posvetim tome što volim, a tu kumuju i jedan osmogodišnjak i jedan dvogodišnjak,  (i jedan 37-godišnjak:)."

U nastavku moram staviti njen recept nama omiljenih kremastih krumpira:

Kremasti krumpiri by Jasenka



Tajna je u kukuruznim pahuljicama….



6 većih krumpira

1 žlica maslaca + još malo za premazivanje kalupa

150 ml kiselog vrhnja

1 žlica parmezana

vezica vlasca

20 g kukuruznih pahuljica

sol, papar

po želji cayenne papra za posipati

malo svježeg peršina za posipati

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Krumpir ogulite, operite i narežite na ploške. Posudu u koju ćete ga staviti namažite maslacem. Krumpir posolite, popaprite i poslažite u posudu.

Jednu žlicu maslaca otopite, dodajte mu sitno narezani vlasac, sol, parmezan i kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte i prelijte preko krumpira, pa popaprite.

Kukuruzne pahuljice stavite u kuhinjsku krpu, rukama ih zdrobite i posipajte preko preljeva.

Stavite u pećnicu da se peče, nakon pola sata promiješajte i pecite dalje dok krumpir ne omekša. Kad je gotovo posipajte peršinom i cayenne paprom ili sa malo crvene slatke paprike.


I obavezno posjetite njen blog! Osim što hrana predivno izgleda, recepti su jaaaaako fini i svašta se novog može naučiti i dobiti ideja za vlastite kuhinjske čarolije u kojem će uživati vaši najbliži. I jako vas zbog toga voljeti! Pa onda recite da ljubav nee ide kroz želudac? (namig)

Nema komentara:

Objavi komentar