subota, 20. listopada 2012.

Kako izgleda kada ti mama živi u oblacima

Neke mame žive u čudnovatim oblacima mašte, neke pak u kupidovim šarenim oblačićima ljubavi, a neke u bijelim, eko oblacima. Ima i onih mama koje se drže onog čvrstog: stoje objema nogama na zemlji!
No, poznajem jednu mamu koja živi u 9. oblaku! Oblačići te mame su oni koji se pojavljuju u stripovima... oni koji lete iznad glave i prepuni su ideja! I, kada se još nadoda da je ta mama knjižničarka, bajka ovdje ne izostaje! Njeno ime je Ivanka Ferenčić Martinčić i prije nekoliko dana je objavila svoj prvijenac - knjigu "Matilda i vještičji mačak", izdavačke kuće Nika iz Karlovca koju je ilustrirala Martina Frančić.
Svoju promociju imala je jučer u Gradskoj knjižnici Đurđevac.


O Matildi i njenom dnevniku piše na njenim službenim stranicama:
Matilda je pomalo neobična djevojčica koja živi u neobičnoj kući s isto tako neobičnom obitelji i sve zapisuje u dnevnik. Ono što je jako neobično i jednostavno sumnjivo je njen mačak Puk. Kad Matilda krene u naizgled jednostavnu potragu za informacijama počinje se događati i niz neočekivanih stvari koje bi se mogle nazvati i čarobnima. Knjige koje se ne mogu pronaći, tajnoviti nestanci struje, i čudno ponašanje odraslih odvest će Matildinu potragu do neočekivanih otkrića…
O vještičjem mačku i što je bilo dalje
Matilda je djevojčica jako važna autorici (i ne samo zato što je dobila ime po njenoj prabaki). Pustolovina o kojoj možete čitati u knjizi „Matilda i vještičji mačak“ samo je jedna od mnogih koje je Matilda proživjela. Ono najvažnije što morate znati, i što već znaju svi koji su odrasli okruženi pričama i knjigama i slikovnicama – između korica ima čarolija! Bez obzira hoće li Matilda pronaći vještice i čarobne napitke, okružena knjigama ona već živi u čarobnom svijetu.
Knjigu još uvijek nisam nabavila i pročitala, no od srca ju preporučam jer poznajem autoricu i znam da iz njenog pera ništa osim odličnog ne može izaći. Naravno da ću o ovoj knjižici pisati još. Kada ju i osobno doživim, do tada.... svakako budite otvorena srca za primanje njenih poruka!
http://matilda.com.hr/index.html

(Kada bi se takve mame mogle iznajmiti svijet bi bio carstvo mašte :) )

Nema komentara:

Objavi komentar