subota, 7. ožujka 2015.

NAŠ TOP 101 CRTANIH FILMOVA

Mi jako, jako, baš jako volimo crtiće. Oni veliki u obitelji nikada nisu odrasli, pa im gledanje crtića s malcem bude kao "obaveza", dok potajice totalno guštaju. A za malca je prirodna sklonost animiranim filmovima. Poslijednjih godina smo pogledali svega i svačega. Neke smo odbijali pogledati ranije jer smo imali glupe predrasude ili nam se isječci filmova nisu svidjeli. Sada nemamo kriterije. Krenemo gledati pa... lako prekinemo ako nam se ne sviđa. Na taj način, otkrili smo puno dragulja među crtićima.
Ova lista od 100 nije baš totalno postavljena prema preferencijama. Nekada su nam neki crtići više, a nekad niže na listi, no svi su vrijedni gledanja.

101. THE HOUSE OF MAGIC (KUĆA VELIKOG MAĐIONIČARA) Kuća velikog mađioničara je crtić o napuštenom mačku koji, bježeći od pljuska dolazi u neobičnu kuću kako bi se sakrio od kiše. Kuća pripada starom mađioničaru i prepuna je čarolije, magije i čarobnih stvari. Neki stanari nisu prihvatili mačka, a on pomaže svome budućem vlasniku da spasi svoju kuću i sve njezine tajne.


100. AVANTURE MALE CHIHIRO (Spirited Away) Crtić o djevojčici Chihiro koja se sa svojim roditeljima vozi u autu jer se upravo sele u novi grad. Putem prema svom novom domu, oni su se izgubili i stigli u jedan hram koji djeluje jako neobično, tajnovito. Uskoro se počinju događati čudnovite stvari. Roditelji Chihiro nakon što se prejedu u jednom restoranu postaju prasci. Chihiro nije ništa jela i ona ostaje u svom obličju. Ovdje upoznaje dječaka Hakua. On joj daje prijedlog neka se zaposli u svijetu duhova kako bi pronašla način i spasi roditelje. Tako je prnašla posao u jednoj sauni gdje se odmaraju bogovi. Ovdje upoznaje čitavu silu čudnih likova.


 99. INSPECTOR GADGET (1989. g) - šašavi inspektor svojim ludim i neobičnim izumima pokušava riješiti zamršene detektivske slučajeve. On je nespretan, smušen i jako jako smiješan. Iako svojoj nećakinji i psu brani da se uključuju u slučaj, oni potajice uvijek rješavaju njegove slučajeve. 
Crtić su osmislili i napravili Andy Heyward u suradnji s animatorima Brunom Bianchi i Jean Chalopin. 
Glavna glazbena tema u crtiću je zabavna i naš ju malac često pjevuši :) 
Citati iz crtića: "Iznenađenje! Zašto? To mi je drugo ime!", "Ok, rukovat ću se s tobom, ali se bojim da ćeš izgubiti oko." i slično...

 98.  VRAGOLASTI DENIS (DENIS THE MENACE) (1993) Crtić Vragolasti Denis  je urnebesno smiješan, a nastao je kao istoimeni strip. Denis Mitchel je inače jako dobar dječak, samo je silno radoznao i sve želi isprobati. I zbog svoje silne radoznalosti uvijek upada u najrazličitije nevolje. Denisovi roditelji su jako zaposleni i često ga odvode čuvati u susjedstvo kod gospođe i gospodina Wilsona Razlog zbog čega je često kod njih je taj što ga niti jedna dadilja ne želi. U dane kada dolazi na čuvanje kod Wilsonovih, gospodinu Wilsonu se diže ono malo kose na glavi jer zna da ga slijedi neka nevolja. Citati iz crtića: "Gospođo Wilson, hoće li se gospodin Wilson ljutiti ako bih se popeo uz stepenice? Nacrtao sam mu čestitku isprike."

97. PROBUĐENI ŽIVOT (WAKING LIFE) (2001) Ovo u biti nije crtić za djecu. Prvi sam ga put vidjela na fakultetu, tijekom satova Dizajna i ekološke arhitekture kod profesora dr. Marijana Vejvoda. Ovom iznimnom profesoru dugujem širinu pogleda na svijet. Propitivanje. Traženje. Istraživanje i zadržavanje dječje mašte i srca. U crtiću jedan čovjek pokušava pronaći razliku između svijesti i snova. Sreće ljude koji razgovaraju, koji mu ukazuju na neke stvari i na koncu on se budi u vlastitom krevetu i nastavlja svoj život, spoznajući što mu njegovi snovi žele poručiti.


96. PINOKIO Priču o Pinokiju, napisao je talijanski pisac Carlo Collodi, kao priču o odrastanju i preuzimanju odgovornosti za svoje postupke. Ne vjerujem da igdje postoji dijete koje ne zna priču o malenom lutku kojeg je vještim rukama izradio stari stolar Gepetto. Napravio ga je od komada čarobne cjepanice, a dobra vila mu je podarila život. Time je željela ostvariti Gepettovu želju da postane otac. Iako je Pinokio bio živ, još nije sasvim postao pravi dječak. Pravi dječak postat će kada krene u školu i nauči neke vještine. Na putu prema svom ostvarenju sna, nailazi na mnoga iskušenja koja ga odvraćaju od njegovog puta. Najsmješniji dio je onaj kada Pinokio zajedno s izgubljenim dječacima odlazi u zemlju veselja, zabave i razbibrige. Što se tamo zbivalo, pogledajte u crtiću


95. MRAVI (1998) Priča o mravima, kreće naravno od velike mravlje kolonije u kojoj živi velik broj mrava koji žive svojim mravljim životom. Svi su predodređeni za točno određene zadatke. Jedan od njih, mrav Z ne može se pomiriti takvim životom jer traži nešto više, neki dublji smisao svega. On stoga posjećuje psihijatra jer je nezadovoljan. Jedne je večeri sasvim slučajno sreo mravlju princezu Balu u koju se zaljubio preko svojih mravljih ticala. Zbog ljubavi se odlučio zamijeniti s velikim prijateljem i ratnikom Weaverom kako bi opet sreo svoju princezu. Na žalost, nije predvidio da će ga poslati u rat protiv termita. Z jedini preživi zbog puke sreće i vraća se u koloniju gdje ga svi gledaju kao velikog heroja. No, ne baš svi. Netko je strašno ljut zbog toga. I još više ljubomoran. A to je Balin zaručnik. Stoga Z nagovori Balu da pobjegnu u Insektopiju, obećanu zemlju....

 
94. RANGO je priča o jednom kameleonu koji je oduvijek želio postati glumac i glumiti velikog heroja. Lutajući pustinjo stiže u jedan grad gdje će glumiti da je advokat. Otkrio je svoju životnu misiju, a to je kako razotkriti kuda nestaje sva voda iz grada. Kroz svoju misiju upoznati će mnoge opasnosti i izazove, ali i spoznati koliko je prijateljstvo moćno i vrijedno. Osim toga, pokazat će kako naizgled kržljavi sitni kameleončić može napraviti nešto veliko. Samo ako to poželi. I čvrsto odluči.


93. CHARLOTTE'S WEB Na jednoj farmi živi maleni praščić Wilbur živi svoj sretan život na farmi obitelji Zuckeran. Ima mnogo prijatelja: ovcu Samuela, gusku Gooly, krave Betsy i Bitsy. Približavanjem blagdana praščić se jako zabrinuo jer zna kako praščići završe u vrijeme Božića i nove godine. Kako bi pronašao način da preživi blagdane, sprijateljio se paučicom Charlottom koja živi u mreži njegovog doma. Zajedno su odlučili pronaći način da maleni praščić ostane na životu. Jedini način da ostane živ je pokazati da je vrijedan i da ga netko treba. Ovo je prekrasna priča o prijateljstvu, odanosti i još mnogočemu drugome. A najviše o tome kako su čuda moguća.


92. SHAUN THE SHEEP Ovaj smo crtić pokušali gledati na hrvatskom. No, Janko Strižić nam nikako ne leži. Shaun the Sheep nam puno bolje odgovara. Shaun je vrckasta, mršava ovčica koja uvijek nešto smisli kako bi zabavila svoje stado. No, često se dogodi da treba spašavati stado od raznih nevolja i nezgoda u koje upadaju ovčice. u tome joj pomaže pas ovčar. Uvijek na koncu bude sve dobro, a farmer bude zadovoljan njegovim ovčicama. Smiješan i zabavan serijal crtića koji je toliko zabavio gledatelje da je na koncu snimljen cjelovečernji crtić Mala ovca i veliki film. Crtić o ovčici koja spašava farmu kada njen vlasnik završi u bolnici.


91. MONSTERS HOUSE Kuća monstrum (2006) Točno preko puta kuće dječaka DJ Waltersa živi staro brundalo gospodin Nebbercracker. Tamo se događaju jako čudne stvari. Ako kojim slučajem nešto slučajno završi u dvorištu gospodina Nebbercrackera sve nestane kao da nikada nije ni postojalo. Tako sve lopte, zmajevi, bicikli, kućni ljubimci i gomile igračaka nestaju bez traga. Uz to, nitko ne zna što se dogodilo s gospođom Nebbercracker. Ona kao da je u zemlju propala. Jednoga dana, igrajući se loptom DJ, njegov prijatelj Chowder i Jenny završe u ukletom dvorištu. Kako vjeruju da je kuća živa, a odrasli im ne vjeruju, obraćaju se jedinom odraslom u kojeg imaju povjerenja. To je gamer Skull koji osim što radi kao pizza majstor, po čitave dane igra igrice. On ima otkriva da je kuća opsjednuta, a jedini način kako bi spasili sve da kuća ne proguta čitavu okolicu je taj da napadnu njeno srce.

90. THE PRINCESS AND THE FROG - PRINCEZA I ŽABAC (2009) U Zemlji Maldoniji živi princ Naveen. Njega je zli vještac pretvorio u žapca. Želeći se osloboditi zle kletve, žaba - princ poljubi djevojku Tijanu. No, umjesto da se kletva poništi i da se žabac pretvori u princa Naveena, na svoj užas i Tijana postane žaba. Kako bi se oslobodili zle čarolije, oni odlaze potražiti dobru kraljicu Mamu Odie, koja se nalazi u najudaljenijem, najmračnijem i najstrašnijem dijelu Bayoua. Putem do nje, putem pronalaze prijatelje - aligatora Louisa i svisca Raya.

89. RIO Pripitomljeni papagaj Blue je kućni ljubimac knjižničarke Linde u Minnesoti. On nikada nije naučio letjeti i živi svoj razmaženi ptičji život okružen svim blagodatima u kojima obično uživaju ljudi. Linda misli ako je on poslijednji potomak svoje vrste, no tada čuju za ženskog papagaja Jewel koja živi u Rio de Janeiru. Linda odluči da je vrijeme za put prema toj egzotičnoj zemlji kako bi pronašli ženku i spasili svijet od izumiranja ovih prekrasnih ptica. Čim stignu u Rio, otima ih grupa krijumčara egzotičnih životinja. Blu zbog čitave situacije uz pomoć prijatelja koje stekne putem treba odlučiti slijediti svoje instinkte i naučiti letjeti poput pravog primjerka svoje vrste kako bi se vratio svojoj vlasnici Lindi, a pritom zadivio Jewel.



88. ROBOTI Mladi robot Rodney odrasta u jednom malenom gradiću sa svojim ocem koji radi u restoranu kao perač suđa. Prepun ideja i olučan da promijeni svijet na bolje, Rodney odlazi u veliki grad Robot City kako bi upoznao velikog izumitelja Bigwelda kojem se odmalena divi. Po dolasku u Robot City Rodney upoznaje robotsku malu bandu Rusties. Njih vodi Fender koji ubrzo postaje Rodnijev prijatelj. Boraveći u velikom gradu, Rodney sazna nešto strašno: rezervi diojelovi za robote više se ne proizvode, nego samo skupe nadogradnje. Oni koji nemaju novca za nadogradnju, odlaze u staro željezo. U njegovim avanturama pomaže mu Fenderova sestra Piper i službenica Cappy kojoj se Rodney jako sviđa. 

87. KUNG FU PANDA Panda Po je posvojeni debeli i pomalo lijen medvjed koji pomaže svom ocu u restoranu čuvenu po čarobnim juhama s rezancima. On obožava borilačke vještine, naročito kung fu o kojem sanja da postaje veliki majstor. Njegova debljina i prirođena nespretnost po svemu bi ga trebali odvratiti od njegovog nauma, no on je uporan. Njegov se otac potajno nada kako će on jednoga dana preuzeti obiteljski posao i preuzeti njegov restoran. No, on odlazi tražiti učitelja i... svašta se potom događa.  Čak toliko toga da slobodno možete pronaći drugi i treći dio koji su uslijedili nakon uspješnice prvog.

86. MADAGASKAR Madagascar je urnebesni crtić kojim smo nekoć kao animatoru jednog hotela maltretirali naše goste svakog drugog četvrtka u mjesecu oržavajući video večer uz bazene. Radnja crtića počinje razočaranom zebrom koja kao jedna od zvijezdi New Yorkškog zoološkog vrta nije zadovoljna svojim ispraznim životom. Mašta o divljini i odlasku na Madagaskar, ne sluteći da će joj se želja, ne baš doslovce i onako kako točno želi, i ostvariti. Urnebesni songovi, šašava radnja i ludi pingvini osigurali su ovom crtiću planetarni uspjeh.


85. PETAR PAN (1953) je crtić o dječaku koji nikada nije želio odrasti. Živio je u Nigdjezemskoj s izgubljenim dječacima. Volio je posjetiti London i jedno posebno mjesto. U kući obitelji Darling Wendy je svake večeri čitala priče svojoj braći Johnu i Michaelu koje je Petar obožavao slušati. Jedne večeri, kada su gospodin i gospođa Darling tišli na jednu zabavu kod kuće ostala pas Nana koja je ujedno bila dadilja djeci. Svi su pozaspali, kada im je došao Petar Pan i s prijateljicom, vilom Zvončicom pomogao djeci otići u čarobnu zemlju Nigdjezemsku gdje su imali mnogo neobičnih avantura. upoznali su izgubljene dječake, ali i strašnog kapetana Kuku i njegovog pomoćnika. Želite li otputovati u Nigdjezemsku valja vam doći leteći: druga zvijezda desno, pa onda ravno do jutra!



84. WINNIE THE POOH Winnie je vječito gladni medvjedić koji se voli šaliti i ništa mu nije preteško ako mu je nagrada njegovo omiljeno jelo - med. Dobar je prijatelj Praščiću, Zecu, magarčiću Iu, sovku i Chrisoferu Robinu, dječaku čije su svi oni igračke. Kada Winnia pitate koji mu je omiljeni dan on će vam odgovoriti: "moj omiljeni dan je danas" I naš je to omiljeni dan uz Winnia :)

83. TARZAN Najpoznatija priča o dječaku koji je ostavši rano bez roditelja odrastao u džungli. Othranili su ga majmuni. Kada je odrastao, došao je u civilizaciju, ali se nikako nije mogao uklopiti, stoga se vratio natrag u divljinu, kamo i pripada.

82. HOTEL TRANSILVANIJA

81. PRIČA O IGRAČKAMA (Toy Story)

80. MAŠA I MEDVJED

79. MULAN

78. POKAHONTAS

77. THE TALE OF PRINCESS KAGUYA

76. SHREK

75. KAKO JE GRNČ UKRAO BOŽIĆ

74. CARS

73. OBITELJ ROBINSON

72. KRALJ LAVOVA (2011)

71. THE POLAR EXPRESS

70. ANASTASIA (1997)

69. ICE AGE

68. TURBO

67. GUSTAV

66. PINK PANTHER

65. MONSTERS UNIVERSITY

64. TOPSI

63. CASPER

62. GROM

61. 101 DALMATINAC

60. VITEZOVI ORJENTA

59. DESPICABLE ME

58. SPORT BILLY

57. HE- MAN

56. BIPSIĆI

55. SNORKIJEVCI

54. BLUFONCI

53. MALI LETEĆI MEDVJEDIĆI

52. BOŽIĆNA PRIČA

51. BOJAN

50. LOLEK I BOLEK

49. U POTRAZI ZA NEMOM (Finding Nemo)

48. PTICA TRKAČICA

47. BILO JEDNOM... LJUDSKO TIJELO

46. ALADDIN (1992) Crtić nastao prema priči iz 1001 noći kojima je princeza kupovala svoj život. Aladin je ulični džepar, sitan lopov koji sa svojim majmunčićem Abuom odlazi spasiti princezu Jasmine. Ona treba odabrati svog budućeg muža koji bi uz nju zasjeo na prijestolje i iz tog se razloga zli čarobnjak Jafar trudi u namjeni da upravo on postane idući kralj. Aladin pronalazi čarobnu svjetiljku koja trljajući otkriva duha iz svjetiljke. Duh ispunja tri želje, a koje su to, pogledajte. 

45. BUS BUS Ovo je nizozemsko - japanski crtić koji smo gledali nekada kao klinci. Sada naš mališan užva u urnebesno smiješnim zgodama vola, kornjače i ostalih stanovnika jedne vesele farme i ludih izuma Bus busa. 

44. KREZUBICA

43. WALL E

42. ŠTRUMPFOVI

41. MALA SIRENA

40. DAMA I SKITNICA

39. TWEETY

38. TORO I PONČO

37. KAKO ISTRENIRATI ZMAJA (How to train your dragon)

36. EUSTAHIJE BRZIĆ

35. A JE TO

34. LJEPOTICA I ZVIJER (1992)

33. STRIPI

32. LA LINEA

31. MRAV DOBRA SRCA

30. ČUDESNA ŠUMA Čudesna šuma mjesto je gdje sve životinje žive u sreći, zajedništvu i blagostanju. Šumu čuva i štiti čarobni stari hrast koji pruža zaštitu svakome tko se skloni ispod njega. Jednoga dana, šetajući šumom i traeći motiv za slikanje, slikar Paleta zaspi ispod čarobnog hrasta. Kada se probudi, spoznaje kako razumije govor životinja. A dobio je i moć stvaranja čarolija svojim čarobnim kistom. Vladar šume, zli kaktus car zabrinut je zbog dolaska slikara jer poznaje prorčanstvo koje kaže da će njegovo carstvo uništiti čovjek. Nakon brojnih problema, slikar Paleta uz pomoć svojih prijatelja dabra Oštrozuba, medvjeda Mate, lisičice Lili i ježeva Do, Re i Mi -a uspije napraviti čarobni napitak koji bi pomogao kaktusu caru da on procvjeta.

29. ČUVARI ŠUME - TAJANSTVENI SVIJET

28. KAKO JE GRU UKRAO MJESEC

27. MONSTERS INC.

26. GRUFFALO'S CHILD

25. GRUFFALO

24. THE LITTLE PRINCE

23. BROTHER BEAR

22.SNJEGULJICA I SEDAM PATULJAKA (1937) Snjeguljica je jedna od najpoznatijih priča svih vremena, a ovaj Disneyev crtić je čuven po mnogočemu: od prekrasno ilustriranih likova, odlične glazbe, duhovitih prevrata pa sve do prikaza orginalne priče. Snjeguljica je djevojčica koju je mama željela svim svojim srcem. Poželjela je djevojčicu bijelu kao snijeg, rumenu kao krv i kose crne poput ebanovine. Nakon što joj je mama umrla, njen se otac oženio prekrasnom ženom koja joj je postala maćeha. Ona je bila prekrasna, ali u srcu zla. A bila je i vrlo tašta. Posjedovala je čarobno ogledalo koje je svakog jutra pitala: "Ogledalce, ogledalce, prijatelju moj, tko je najljepši u zemlji svoj?" Ogledalce joj je iskreno odgovaralo, a što je bilo dalje, ako ne znate, pogledajte...


21. INSIDE OUT

20. THE INCREDIBLES

19. ČAROBNJAKOV ŠEŠIR

18. PUSS IN THE BOOTS

17. FROZEN

16. TANGLED

15. ROOM ON THE BROOM

14. PET LEGENDI

13. MERIDA THE BRAVE

12. ASTRO BOY

11. MR PEABODY AND MR SHERMAN

10. DR SEUSS' HORTON HEARS WHO

9. TINKERBELL Naš omiljeni serijal crtića. Ne znamo odabrati koji nam je najdraži jer nam svi dijele isto mjesto. Teško je odabrati kad jako, jako jako volimo vile. I tako tople, prekrasne čarolijom posute priče. S puuuuno vilinske prašine. 

8. BAMBI (1942) prekasan crtić o malenom lanetu Bambiju, nastala prema pričama Felix Saltena Bambi i Bambijeva djeca. Nježna i pomalo tužna priča s puno simpatičnih i smiješnih momenata, najrazličitijih dogodovština Bambija, Lupka, Feline i drugih. 

7. BIG HERO 6 Ovaj crtić govori o jako nadarenom dječaku Hiru koji odrasta s tetom i starijim bratom. Roditelji su mu nastradali kad je imao 3 godine i od tada je jako vezan uz svog brata. Budući da ga zanima robotika i razne vezane znanosti, brat ga vodi u laboratorij gdje radi s kolegama. Hirov brat izmislio je robota kojem je nadjenuo ime Baymax i koji je programiran da pomaže ljudima u nevolji. Robot - bolničar. Neke stvari izmiču kontroli...

6. ANABELINA ŽELJA Prekrasna priča o božićnoj čaroliji. Anabela je malo tele koje se izleglo u božićnoj noći. Sprijateljilo se s nijemim dječakom s farme i postalo mu najbliži kućni ljubimac. Oduvijek je maštala kako će u božićnoj noći letjeti zajedno sa sobovima djedice Mraza i uveseljavati djecu diljem svijeta. Ako je netko čitavu godinu naročito dobar Djedica mu na Božić ostvari želju. Anabela je imala jednu posebnu želju. Zbog koje i oni najtvrđeg srca ne mogu suspregnuti suze. 

5. PROFESOR BALTAZAR je serija crtića o simpatičnom znanstveniku, profesoru Baltazaru, koji uz pomoć puno mašte, pozitivne energije i želje pomaže svojim sugrađanima riješiti njihove raznovrsne probleme u njihovom Baltazar - gradu. 

4. YELLOW SUBMARINE (1968) Žuta podmornica Ovaj crtić smo iz štosa pustili mališanu jer više nismo imali ideja koji crtić pogledati i ponuditi mu. Crtić je režirao George Dunning, a crtić započinje ovako: "Bila jednom... ili dvaput... zemlja Paperland". U toj čarobnoj zemlji živi sklad, ljubav, mir i glazba. Ljudi su sretni i zadovoljni. No jednog dana Zli plavi grubijani odlučili su napasti ovu zemlju i uništiti sve do čega dođu. Mladi kapetan Fred uspije pobjeći i uz pomoć žute podmornice dolazi u Liverpool kako bi pronašao pomoć. George Harrison, Ringo Starr, Paul McCartney i John Lennon odluče poći s njim kako bi spasili Paperland. Na svom putovanju nailaze na različite zanimljive izazove i susrete te spašavaju Paperland. Uz puno odlične glazbe. njihove, dakako.... 

3. RATATOUILLE (Ju-hu-hu) Remi je po svemu jedan neobičan štakor. Živi u prijestolnici dobre hrane, u Parizu i mašta o karijeri - kuhara. Inspiraciju pronalazi u strastvenom čuvenom kuharu Gusteauu čiji je moto "Svatko može kuhati" nailazio na nerazumijevanje pojedinih čuvenih kritičara. Linguini se zapošljava u Gusteauvoj kuhinji kao čistač. Spletom okolnosti Remi i Linguini zajedno počinju kuhati jela koje svakoga obaraju s nogu i inspiriraju. Čuvena izreka slavnog kuhara dobiva posve novo značenje.
Inače, ovo je jedan od najdražih crtića našeg mališana, koji upravo zbog ovog crtića voli vrijeme provoditi u kuhinji i isprobavati nove okuse i njihove kombinacije. 


2. UP (Nebesa) Carl Fredricksen, veliki je mrgud i umirovljeni prodavač balona kojeg velika korporacija prisiljava prodati i napustiti kuću koju je izgradio zajedno sa svojom ljubljenom pokojnom ženom koja mu silno nedostaje. Jednoga dana odlučio je otisnuti se u avanturu. Za kuću je privezao nekoliko tisuća balona i krenuo na putovanje. Nije računao da će mu se na putu pridružiti dosadni maleni izviđač kojeg je upoznao dok je prodavao kekse od kuće do kuće.
  
1. RUPERT AND THE FROG SONG Božići mog djetinjstva vezani su uz ovaj crtić. Maleni medvjedić Rupert odlazi u šetnju šumom, te nailazi na mjesto na kojem nije dozvoljeno prijeći nikome osim žaba. No, budući da je silno znatiželjan, Rupert se ušulja i prisustvuje nesvakidašnjem prizoru: žabljem koncertu koji se održava jednom u svakih stotinu godina! Koncert je čudesan, a prekidaju ga sova i dva crna mačka... Crtić su osmislili Geof Dunbar, Paul i Linda McCartney.


Nema komentara:

Objavi komentar