petak, 24. kolovoza 2012.

Mama - kraljica pletaćih igala

Ivana Tepeš Galić
Znam da je svima kada vidite pletaće igle, prva asocijacija: peć i baka koja sjedi u kutu i plete. No, danas je pletenje doživjelo renesansu i sve je više mladih žena (i mladića) koji su otkrili ljepotu pletenja. Pletenje kao hobi mnogi doživljavaju kao lijek protiv stresa i poticanje kreativnosti.

Ima jedna jako kreativna i zabavna mama koja je osmislila vunene kreacije pod imenom Gavelina. Njeno ime je Ivana Tepeš Galić. I ona je sve ono o čemu se govori u jednoj među određenom populacijom popularnoj pjesmi: žena, majka, kraljica.... Ona je vješta s pletaćim iglama, fotoaparatom, kistovima i bojom, fenom i češljom, kuhačom... I kada se joj doda da izgleda kao fotomodel... jednostavno ne znaš drugo doli diviti se. Ona je prava zabavna mama u punom smislu riječi, ali pri tom nije zaboravila biti žena. Moderna. Svestrana. Duhovita. Njena modna marka Gavelina nastala je njenim promišljanjem o tome da je svaka žena priča za sebe. A obzirom na njenu nepresušnu inspiraciju svaki njen odjevni ili ukrasni predmet priča svoju maštovitu priču. Svaki predmet je izrađen s pomno: puno ljubavi i pažnje i od najkvalitetnijih materijala. Osim toga svi su predmeti rađni ili u malim serijama ili su u potpunosti unikati. Prepuni simpatičnih, duhovitih, neobičnih i posebnih detalja.

Foto: facebook Ivana Tepeš Galić
Njezina kolekcija tako obuhvaća odjevne i dekorativne odjevne dodatke za žene: veste, prsluke, suknje, kape, šešire, rukavice, šalove, bolera..., liniju donjeg rublja od konca kojem Ivana pridaje posebnu pažnju. Ono je privlačno, erotično, provokativno i vrlo vrlo ženstveno. Ova kolekcija slavi ženu u punom smislu riječi: slavi ljepotu ženskog tijela naglašavajući linije i ističući ono najljepše, prikazuje snagu ženskog tijela, ali i njenu putnost i nježnost. Ovdje definitivno ima komada odjeće za sve: žene, majke, kućanice, bake, studentice, supruge, ljubavnice, prijateljice! Za sve one koje se ponose time što su žene!
Poslijednja, ali ne i manje privlačna linija namijenjena je najmlađima - malim bebama. Iz svakog njenog rada vidi se koliko uživa izrađivati predmete za najmlađe. Sve pršti od nježnih linija i vedrih boja koje vć na prvi pogled pršte radošću. Svaki je predmet ukrašen posebnim detaljima: malenim mašnicama, preslatkim satenskim trakicama, cvjetićima, duhovitom dugmadi, perlicama, pomponima i drugim simpatičnim detaljima. Osim haljinica, tregerica, pepica, gaćica, ukrasnih pokrivača ovdje se može pronaći puno zanimljivih kompletića za krštenje i druge posebne prilike. Uz odjevne predmete Ivana izrađuje i simpatične igračke i tješilice koje će zasigurno još godinama biti omiljena dječja zabava.
Osim svega navedenog, Ivana je i profesionalna fotografkinja kojoj se s velikim povjerenjem možete obratiti želite li zabilježiti neki svoj poseban trenutak u životu. Njene fotografije su definitivno bezvremenske i vrlo osobne.
Foto: facebook Ivana Tepeš Galić

Radove joj možete vidjeti na njenim službnim facebook stranicama: http://www.facebook.com/pages/Gavelina-unikatni-ukrasi-i-odjevni-predmeti-rukom-ra%C4%91eni/29010208279
Naručite nešto iz njene bogate kolekcije. Sigurno ćete godinama uživati u ljepoti Ivaninih radova.  

Nema komentara:

Objavi komentar