ponedjeljak, 5. ožujka 2012.

CABOODLE RANČ - WELLNESS ZA MAČJI SVIJET

Caboodle Ranch - izvor facebook
Prije nekoliko mjeseci slučajno sam mijenjajući programe na televiziji naletjela na odličan prilog na programu Animal Planets koji je napravio John Fulton iz emisije "Must love cats". 

Priča koju je u ovoj emisiji obradio tiče se naravno, mačaka i jednom vrlo neobičnom čovjeku s još neobičnijom pričom. Craig Grant je čitav život mislio da ne voli mačke. Nisu mu bile simpatične i nije se trudio upoznati ih. No, njegov sin imao je mačku koju mu je ostavio kada se selio iz stana. Macu imena Pepper. Vremenom je macu zavolio, a ona je njegovu ljubav uskoro nagradila malenim mačićima. Gazdarica stana koji je iznajmljivao više nije tolerirala mačke, stoga je Craig pomišljao na udomljavanje.
Caboodle Ranch u prazničkom raspoloženju - facebook
No, prirasle su mu srcu i polako je počeo spašavati i druge mačke, mačke lutalice. Kako nije naišao na razumjevanje susjeda i već spomenute gazdarice, sakupio je svu svoju ušteđevinu i kupio veliki ranč u divljini daleko od mjesta u kojem je do tada živio i svojim trudom i velikim radom izgradio prekrasno selo za sve svoje mačke.

Selo nalikuje na pravo ljudsko selo, s kućicama prilagođenim veličini mačaka. Tako se kuće nalaze u organiziranim ulicama, postoji trg s fontanom, alea, kućice imaju svaka svoj prekrasan tijem i prekrasnu okućnicu, imaju poštu, supermarket, gradsku vijećnicu i mjesto za šerifa. Od 2003. godine kada je započeo svoj projekt ranč je postao sklonište za mačke i broj im je narastao do oko 700! Budući da troškovi za jednu mačku godišnje iznose oko 550 dolara za 700 mačaka se penju na nevjerojatnih 385.000,00 dolara!
John Fulton i Craig Grant - facebook
Iz tog razloga su donatori i volonteri postali više nego dobrodošli. Mačke su zbrinute i veterinari su dolazili dva puta tjedno. Sve su mačke sterilizirali i cijepili. Craig je čitav svoj život posvetio mačkama i za njih kaže da su mu spasile život. Kako mu je vrlo teško pronaći redovne volontere sav teret poslova oko brige za mačke padaju na njegova leđa i s njima provede ponekad i do 14 sati dnevno brinući o njihovim potrebama. Sve je vrlo uredno i simpatično, a zbog preslatkih kućica ranč je postao atrakcija i mjesto koje privlači velik broj znatiželjnika i ljubitelja životinja. Mačke s Caboodle ranča ne daju na posvajanje već one na ranču imaju svoj dom.

Više informacija o ovoj zanimljivoj atrakciji možete pronaći na njihovim facebook stranicama ili na njihovoj službenoj web stranici. Osim toga na you tube kanalu može se pronaći simpatičnih filmića o Caboodle ranču.




Nema komentara:

Objavi komentar