nedjelja, 16. kolovoza 2015.

URADI SAM - ČESTITKA ZA DJEDOV ROĐENDAN

Svake godine muku mučimo s poklonima najdražim osobama. Naravno da je teško pronaći najbolji poklon kad želimo pokloniti nešto najnajnajbolje na svijetu. Poklonom osim što želimo reći koliko nam je stalo do osobe koju darivamo, želimo uložiti i trud, dati dio sebe, a opet pogoditi ukus onoga tko će poklon primiti. Ponekad se sve to čini kao nemoguća misija.

Posebno je teško kada darivamo bake i djedove. Eh, tek je to naročito teško! Bake i djedovi u srcima sviju nas zauzimaju posebno mjesto. Uz njih smo vezani od najranijeg djetinjstva i oni nas često bolje razumiju od vlastitih roditelja. I dozvoljavaju nam puno više. Naročito dječjih nepodopština. Zato i jest toliko teško pokloniti ono nešto posebno! 

Naravno, najlakše je otići u prvu veliku trgovinu i odabrati neki neobično lijep štap, mobitel s velikim tipkama, grijač za noge ili kuhalo za čaj i kavu, možda neku lijepu lulu ili nešto vezano uz vrtlarstvo. Naravno da se ne može pogriješiti, jer nas bake i djedovi vole čak i da im ne donesemo ništa osim velike kite poljskog cvijeća.... No, ipak želimo dati nešto više, pa se, u skladu sa svojim vještinama, mašti i dobi. 

Za mališane od 4-5 godina jednostavan poklon koji mogu sami izraditi, uz minimalnu pomoć odraslih, je harmonika - čestitka. Za izradu takve jedne čestitke potreban je čvršći karton i papir bijeli ili u boji. Mi smo koristili karton jedne stare mape koju više ne upotrebljavamo zbog njene krasne boje. Na površini mape smo pomoću olovke iscrtali konture lijevog i desnog mališanovog dlana. Na jednoj strani je mališan napisao riječ "Dedo", a na drugoj smo zajedno napisali "Sretan rođendan!"  

Zatim smo izrezali bijeli papir koji se koristi za fotokopirke. Izrezali smo ga na 3 trakice širine 5,5 cm. Mališan je potom od trakica napravio harmoniku i na svakoj je presavinutoj stranici napisao po jedno slovo drvenim bojicama u boji koju je sam odabrao. Kada je završio, šarena slova između korica napravljenih od njegovih dlanova, tvorila su riječi "Volim te ovoliko!"

Nije potrebno pisati koliko je slavljanik bio ganut ovako prekrasnim personaliziranim poklonom, a mališan je bio ponosan na svoje malo djelo koje je s toliko strpljenja i ljubavi načinio svome voljenom djedu. Ukoliko tražite još ideja za poklon možete ga pronaći u jednom od ranijih postova. Ovdje možete kliknuti za direktnu vezu klikni ovdje. Baš tu :)